De kracht van diversiteit en inclusie


We geloven dat diverse teams van belang zijn voor ons als lerende organisatie die voorop wil blijven lopen in de wereld van werk. Want juist verschillen tussen mensen zorgen voor groei. Van collega's, klanten, kandidaten en daarmee van Yacht. Heb jij een uniek talent? We ontmoeten je graag.

Inclusief leiderschap

Bij Yacht en BMC gaan we ervoor dat jij je beste zelf bent. We vinden het erg belangrijk dat iedereen alles uit zijn of haar potentie kan halen. ‘Break the bias’ staat voor het tegengaan van vooroordelen. Onze video gaat over de traditionele rolverdeling op gebied van leiderschap, waar mannen over het algemeen sterk vertegenwoordigd zijn. Gelukkig weten wij beter: wij staan voor inclusief leiderschap. 

Inclusief beleid en cultuur

Verschillen maken ons sterker, daar geloven we in. We streven naar een werkomgeving waar iedereen zich welkom en veilig voelt. Waar de kennis, ervaring, talenten, ideeën, cultuur en achtergrond van ieder individu ertoe doen. Door daar ruimte aan te bieden groeien we, als mens én als organisatie. Daarom werken we bij Randstad Groep Nederland aan een inclusief beleid en inclusieve bedrijfscultuur, niet alleen vanwege maatschappelijke positie, maar bovenal om de beste aansluiting bij onze talenten & professionals, klanten en medewerkers te houden.

Wat diversiteit en inclusie is

Diversiteit gaat over de mate waarin verschillende groepen vertegenwoordigd zijn in het personeelsbestand. Het geeft dus de feitelijke situatie weer. Bijvoorbeeld de man-vrouw verdeling, de aanwezigheid van collega’s met een arbeidsbeperking, maar bijvoorbeeld ook de verhouding introvert en extravert in een team.

Inclusie gaat over het vermogen van een organisatie om een cultuur te creëren waarin elke werknemer zich thuis en gewaardeerd voelt. Bijvoorbeeld door te zorgen voor gebedsruimtes, het pand rolstoeltoegankelijk te maken en in communicatie rekening te houden met blinden en slechtzienden. En door gelijke kansen en beloningen te bieden voor mannen én vrouwen. Een combinatie van beleid én gedrag (de manier waarop we met elkaar omgaan). 

Wat we al doen

Dat is niet altijd makkelijk en dat begrijpen we maar al te goed. Daarom zijn we op verschillende manieren betrokken bij dit onderwerp. 

      • We doen mee aan het onderzoek ‘Meer kleur aan de top’ van de Vrije Universiteit Amsterdam. Zo leren we meer over hoe we diversiteit en inclusie optimaal kunnen vormgeven binnen de Randstad Groep. 
  • HR herziet arbeidsvoorwaarden en let daarbij op het inclusieve karakter. We hebben bijvoorbeeld partnerverlof in plaats van vaderschapsverlof, de mogelijkheid om te kiezen welke feestdag je viert en we zijn een mantelzorgvriendelijk bedrijf. 
  • Er is een Taskforce Diversiteit & inclusie (D&I) die thema’s aanjaagt. De taskforce vormt een klankbordgroep voor HR en directie op deze thema’s, is een plek waar jij terecht kunt voor inspiratie, vragen of issues en heeft een actieve rol om doelstellingen te realiseren door o.a. onderzoek, activiteiten en voorstellen voor beleid.
  • Om met andere bedrijven te leren en stappen te zetten op dit gebied, hebben we de charter van Diversiteit in Bedrijf ondertekend.

Hoe kwetsbaar ben jij op werk?

Kan jij volledig jezelf laten zien op werk? Of kun je maar beter een bepaald deel verbergen van wie je bent? We gingen er met collega's over in gesprek.

Luister de podcast → 

De ontrafeling van je identiteit 

Jij kan alleen overal de beste versie van jezelf zijn wanneer al jouw unieke eigenschappen worden omarmd. Maar wie ben je eigenlijk? Wat is jouw identiteit op werk?

Luister de podcast → 

Zitten we op een kantelpunt?

Diversiteit staat hoog op de agenda bij steeds meer bedrijven. Is er echt sprake van cultuurverandering of is dat weer typisch geredeneerd vanuit de meerderheid? 

Luister de podcast →

Top