Consultant

Werken als Consultant 


Ben jij op zoek naar een carrière vol uitdagingen? Overweeg dan eens de wereld van consultant bij Yacht. Hier ontdek je een dynamische baan met tal van mogelijkheden voor groei en ontwikkeling. Laten we eens kijken naar wat jou te wachten staat in deze boeiende wereld.

Bekijk alle Consultant vacatures

Welke consultant mogelijkheden zijn er?

Wat doe je als consultant?

Een diverse set van taken die allemaal gericht zijn op het helpen van professionals en klanten. Denk hierbij aan:

Het aannemen en blij maken van professionals met een nieuwe baan

Samen met je collega's speel je een cruciale rol in het proces van het aannemen van professionals. Je werkt nauw samen met de talent acquisition specialist om professionals warm te verwelkomen in onze talentpool. Daarna voer jij intakegesprekken en krijg je inzicht in de ambities van deze professionals. Dankzij jou zijn ze goed voorbereid op gesprekken met potentiële opdrachtgevers.

Relatiebeheer
Je bent niet alleen een consultant, maar ook een relatiemanager. Je begrijpt wat professionals drijft en wat ze nodig hebben om te groeien in hun carrière. Je bouwt duurzame relaties op, omdat je niet alleen kijkt naar de korte termijn, maar ook naar de lange termijn.

Klantgerichtheid en marktinzicht
Als consultant ben je een belangrijke schakel tussen professionals en opdrachtgevers. Je begrijpt de behoeften van beide partijen en werkt aan het creëren van de perfecte match. Je blijft op de hoogte van markttrends en kunt oplossingen op maat aanbieden aan klanten.

Netwerken en Kennisdeling
Om te groeien in je rol, is netwerken essentieel. Je bent regelmatig aanwezig op netwerkevenementen en bijeenkomsten van expertisegroepen. Je deelt niet alleen je eigen kennis, maar je leert ook van anderen.

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden als Consultant? 

Als consultant bij Yacht zijn er volop doorgroeimogelijkheden! Zo kun jij doorgroeien naar bijvoorbeeld senior of principal. Jij kunt doorgroeien naar verschillende vakgebieden. En uiteraard zijn er ook carrièremogelijkheden als operationeel manager, commercieel manager en directeur. We denken graag met jou mee of jouw loopbaancarrière bij Yacht. Naast stappen in je carrière maken, leer je ook vooral veel vaardigheden door het samenwerken met collega's, trainingen en on-the-job. 

Consultant vacatures

In welke branches kun je werken als consultant? 

​​​Yacht is groeiende en daardoor zijn er steeds meer branches waarin we actief zijn. Genoeg keuze waarin jij uitdaging kan zoeken. Denk bijvoorbeeld eens aan:

 • Marketing en Communicatie
 • Engineering
 • HR
 • IT
 • Finance
 • Legal
 • Logistiek

Wat zijn de arbeidsvoorwaarden?

Je salaris is altijd afhankelijk van ervaring en kennis die je al eventueel hebt opgedaan. Bij Yacht ligt het salaris van een consultant tussen €2500 - €4000. Daarnaast hebben we nog een aantal andere interessant arbeidsvoorwaarden: 

 • Een benefit budget van 12,347% per maand om flexibel te besteden
 • Aandelenregeling en aantrekkelijke bonusstructuur 
 • 25 vakantiedagen met mogelijkheid om 5 weken extra te kopen ruim opleidingsaanbod, want als jij groeit, groeit Yacht ook
 • Een laptop, mobiele telefoon, reiskostenvergoeding en thuiswerkplek zijn goed geregeld
 • Mogelijkheid om vrijwilligerswerk in het buitenland te doen of een sabbatical
 • Inspirerende, behulpzame collega’s en managers en een actief intern bedrijfsnetwerk voor events (young)

Wat maakt jou een succesvolle consultant? 

Succes in deze rol vereist een combinatie van vaardigheden en eigenschappen:

Vasthoudendheid en doorzettingsvermogen.

Je geeft niet snel op, of het nu gaat om het onderhouden van relaties of het binnenhalen van nieuwe opdrachten. Je bent vastberaden om je doelen te bereiken.

Klantgerichtheid.
Je bent gericht op het voldoen aan de behoeften van je klanten. Je begrijpt hun wensen en biedt oplossingen die hierop aansluiten.

Marktinzicht.
Je blijft op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied. Je begrijpt wat er speelt in de markt en kunt deze kennis toepassen om waarde toe te voegen voor klanten en professionals.

Netwerken.
Je bouwt en onderhoudt sterke relaties met professionals en klanten. Je begrijpt het belang van een uitgebreid netwerk in je carrière.

Creativiteit.
Je bent in staat om creatieve oplossingen te bedenken en buiten de gebaande paden te denken.

Zorgvuldige Afweging.
Je weegt zorgvuldig opties af voordat je beslissingen neemt. Je bent in staat om praktische oplossingen te vinden die haalbaar zijn.

Top