Management Traineeship Yacht

Finance Traineeship voor jouw leiderschap

Heb jij de ambitie om leiding te geven binnen Finance? Met ons Finance Traineeship geef jij je carriere als Finance professional een kickstart. Word in 2,5 jaar de beste versie van jezelf en groei daarna door naar een leidinggevende functie binnen Yacht. 
De bouwsteden van het Finance Traineeship: 

Benieuwd hoe het finance traineeship er precies uitziet? Lees hieronder de vier belangrijkste bouwstenen van ons traineeship. 

Bekleed verschillende rollen: ontdek wat bij je past


Tijdens het finance traineeship vervul je in 2,5 jaar tijd drie verschillende rollen binnen de organisatie. Je begint in een operatieve rol, als recruitment of sales consultant. Deze rol wordt voor je uitgekozen op basis van de selectieprocedure en jouw ontwikkeling. Voor de rollen daarna solliciteer je zelf op interne functies binnen de finance afdeling. Denk hierbij aan een senior operationele rol zoals financial control partner of finance business partner.

Daag elkaar uit en leer van elkaar in de denktank


Na het eerste halfjaar start de wekelijkse denktank. Daarin besteed je de helft van de tijd aan persoonlijke ontwikkeling. In de andere helft ga je samen met je medetrainees aan de slag om actuele organisatievraagstukken op te lossen. 
Dit zijn vragen waar de directie zich op dat moment over buigt, zoals:
 • hoe zorgen we dat we voldoen aan onze maatschappelijke voorwaarden? 
 • hoe zorgen we ervoor dat initiatieven beter landen in de organisatie?
 • hoe binden we een jongere doelgroep aan ons?

Door samen aan een opdracht te werken, creëren we de mogelijkheid om op de samenwerking te reflecteren en te leren met en van elkaar. 

Word je beste zelf, wij begeleiden je

Om het beste in jezelf naar boven te halen, word je tijdens het traineeship intensief begeleid door:
 • je buddy: een trainee die een halfjaar eerder dan jij is gestart;
 • je mentor: een oud-trainee die aan jouw wordt gekoppeld omdat die jou qua profiel bij je past;
 • een talent coach en organisatiepsycholoog, die zowel bij de denktank als bij intervisie aanwezig zijn;
 • je manager en directeur.

Naast de denktank:
 • vindt drie keer per halfjaar intervisie plaats;
 • maak je één keer per halfjaar een assignment voor je persoonlijke ontwikkeling;
 • voer je twee keer per jaar een gesprek met je manager en talent coach.

Zoek verschillen op: die verrijken je

We geloven dat verschillen tussen mensen onze organisatie verrijken. Daarom zoeken we die verschillen op: in plaats van te doen alsof iedereen hetzelfde is, stellen we de vraag hoe onze achtergronden en wereldbeelden uiteenlopen. Zo leren we met die verschillen omgaan.​​

De Business course


De Business course is een uniek programma een keer per jaar. Hierbij word je ondergedompeld in ons bedrijf, cultuur en mogelijkheden. Door middel van uitdagende opdrachten en gesprekken, leer je jezelf beter kennen en maak je een kans om in te stromen in het management traineeship. Bekijk de video voor een indruk en lees er hier meer over.
het traineeship van
Carrière maken als Finance Trainee

Als je het finance traineeship hebt afgerond, ben je klaar om aan de slag te gaan als finance professional bij Yacht. Je kunt binnen een paar jaar doorgroeien in een leidinggevende positie en na 7 jaar op directieniveau komen.
Het profiel van een Finance Trainee

‘Dé Yacht-trainee’ bestaat niet: elke trainee is anders. Zo maakt het bijvoorbeeld niet uit welke studie je gevolgd hebt. Trainees hebben allerlei verschillende studieachtergronden, zoals: 
 • business administration 
 • finance
 • economie
 • econometrie
 • psychologie
 • rechten
 • sociologie
 • organisatieverandering en management.
​​​​​​​
Superuiteenlopend dus. Wat finance trainees gemeen hebben? Ze:
 1. zijn voor de start van het traineeship klaar met hun master;
 2. hebben aantoonbare affiniteit met finance, die blijkt uit een eerdere baan of uit een finance studie;
 3. willen aan de slag met persoonlijke ontwikkeling, leiderschapsontwikkeling, en ontdekken wat ze precies willen en waar ze goed in zijn;
 4. zijn vaak tussen de 22-30 jaar.

Iedereen is anders, en samen zijn we Yacht 


Bij Yacht begeleiden we jou om je unieke leiderschap te ontwikkelen. En dat kan er op allerlei manieren uitzien, want iedereen is anders. We omarmen verschillen en bieden je de ruimte om je talenten verder te ontwikkelen. Daarom nodigen we iedereen, ongeacht etniciteit, achtergrond, seksualiteit, gender en beperking uit om te solliciteren. 

Hier lees je meer over hoe we omgaan met diversiteit op de werkvloer.

​​​​
​​​

Wat bieden we jou?


✓ een bruto maandsalaris van €3.000 (exclusief 12,4% benefit budget, waaronder vakantiegeld)
✓ traineebonus: 2x per jaar kun je €1300-€1500 bonus verdienen 
✓ verhoging: je groeit elk jaar €300 in salaris
✓ direct een contract voor onbepaalde tijd
✓ 25 vakantiedagen met mogelijkheid om 5 weken extra te kopen 
✓ een aantrekkelijke aandelenregeling, pensioenregeling en korting op je zorgverzekering 
✓ de mogelijkheid om via Yacht enkele maanden vrijwilligerswerk in Azië of Afrika te doen  (via Voluntary Services Overseas) en een sabbatical regeling
✓alles rondom laptop, mobiele telefoon, leaseauto, reiskostenvergoeding en inrichten van je thuiswerkplek is goed geregeld
✓ fijne en inspirerende collega’s, mede trainees en coaches die voor je klaar staan en daarnaast een actief intern netwerk voor leuke activiteiten en leerzame events


Meer weten over onze arbeidsvoorwaarden? Klik hier.  
​​​

Het sollicitatieproces

Het sollicitatieproces van ons management traineeship bestaat uit vier rondes. Word je aangenomen? Gefeliciteerd! Je krijgt direct een contract voor onbepaalde tijd.
sollicitatieproces traineeship


​​​​​​​1. online assessment, dat start met een capaciteitentest. Rond je deze succesvol af, dan krijg je toegang tot het game-based assessment, de video pitch en twee persoonlijke opdrachten gefocust op jouw competenties.
2. selectiedag bij het hoofdkantoor, waarop je kennismaakt met het bedrijf, collega’s leert kennen en werkt aan een groepscase.
3. extern assessment waarin je een halve dag aan de slag gaat met rollenspellen. 
4. eindgesprek op het hoofdkantoor. 
Randstad Groep Nederland: drie nationaal bekende werkgevers 

Dit traineeship is onderdeel van de Randstad Groep Nederland: het moederbedrijf van onze drie nationaal bekende merken Yacht, Tempo-Team en Randstad. Wanneer je solliciteert voor het traineeship, solliciteer je voor alledrie deze organisaties. Tijdens de selectieprocedure leren we jou kennen, en als je wordt aangenomen kiezen we op basis van jouw unieke vaardigheden en talenten een rol en organisatie die het beste bij jou past. In de loop van het traineeship en daarna krijg je de mogelijkheid om te switchen en bij de verschillende merken te werken. 
​​​

Neem contact op met Willemijn

Veelgestelde vragen