Collega's aan het woord

Consultant Matchpoint

De consultants van Matchpoints helpen de interne collega’s binnen Randstad Groep Nederland met de volgende stap in zijn/haar carrière. Deze consultants beschikken over een uitgebreid netwerk en een grote kennis van de arbeidsmarkt.

Ze zetten zich in om samen die ene nieuwe loopbaankans te vinden. Zij kijken in hun netwerk naar mogelijkheden en zoeken naar vacatures die passen bij de volgende carrièrestap. Daarnaast denken de consultants mee over de beste sollicitatiestrategie en geven ze tips en tricks om je optimaal voor te bereiden en te presenteren bij je sollicitatie naar je nieuwe uitdaging.

WERK DAT ER VOOR JÓU TOE DOET MAAKT GELUKKIG

2017 Lianne van Beekhuizen Consultant Matchpoint

Als Consultant bij Matchpoint Professionals mag ik mij iedere dag met dit statement bezig houden. En iedere dag merk ik dat het echt waar is. Werk kan zoveel bieden; onafhankelijkheid, eigenwaarde, persoonlijke ontwikkeling, sociale contacten. Werk speelt dan ook een belangrijke rol in mijn leven.


Hoe het begon
Al op mijn 13e voerde ik een verhitte discussie met mijn ouders over een eerste baantje; het mogen lopen van een krantenwijk. Zij vonden dat ik mij beter op mijn huiswerk kon richten. Ik zag alleen maar voordelen; in beweging zijn en daar nog geld mee verdienen ook! Ook in de jaren erna struinde ik vaak de vacaturesites en advertenties in kranten af. Op zoek naar leuke mogelijkheden voor mij en mijn omgeving. Ik hielp mijn familie en vrienden met sollicitaties. Ik koos voor een studie op gebied van werk en loopbaan en startte daarna in de arbeidsbemiddeling bij Randstad Groep Nederland voor het label Tempo-Team.


Matchpoint Professionals

Toen er een vacature binnen Yacht gesteld werd als consultant bij Matchpoint Professionals hoefde ik niet lang na te denken. Daar wilde ik voor gaan! Bij Matchpoint Professionals mag ik namelijk interim professionals van Yacht helpen met diverse loopbaanvragen.  Van; doe ik nog wel wat ik leuk vind, tot; hoe bereik ik mijn volgende stap in mijn loopbaan? Van; hoe vertel ik nu waar een opdrachtgever mij voor moet hebben, tot; hoe zorg ik dat ik de opdrachten die het best bij mij passen ook krijg?

De 2 sleutels tot succes in mijn werk

  • We richten ons op wat wel! We kijken vooral naar waar ben je goed in, waar krijg je energie van, wat vind je belangrijk?
  • Werk dat er voor joú toe doet maakt gelukkig. Dat betekent dus ook dat het gaat om wat JIJ belangrijk vindt.

Ik ben ontzettend trots op het feit dat ik dit werk binnen Yacht mag doen. We denken echt mee met professionals en zetten ze vooral zelf aan het denken. We helpen ze ontwikkelen naar plekken waar zij het werk vinden wat er voor hen toe doet. Daarbij werken we samen met de consultants uit het veld. Matchpoint Professionals heeft daarbij een neutrale positie. Ook als die beste plek dus even niet via Yacht is mag ik daarbij helpen!

Iedere interim professional van Yacht mag bij ons aankloppen voor hulp, coaching of advies. Daarnaast delen we onze kennis en verbinden we professionals door workshops en als onderdeel van het onboarding programma voor nieuwe professionals