Commercieel Manager

ONS PROFIEL

COMMERCIEEL MANAGER

Als commercieel manager sta je midden in je team van ervaren sales en recruitment consultants om gezamenlijk de targets te halen.

De ideale balans tussen sales en recruitment. Daar ben jij als commercieel manager continu naar op zoek. Samen met de ervaren sales en recruitment consultants in jouw team bouw je zo aan een sterk netwerk van opdrachtgevers en professionals die je succesvol met elkaar verbindt.

Gaat het om strategie en innovatie, dan ben jij voor je opdrachtgevers degene die vanuit Yacht de toegevoegde waarde biedt. Zo fungeer je als sparringpartner en adviseur rondom ontwikkelingen in de organisatie. Waar liggen de kansen en hoe kunnen die met hulp van Yacht worden verzilverd? Daarbij werk je datadriven: op basis van jouw rapportages en marktanalyses adviseer je niet alleen de klant, maar maak je ook de vertaalslag naar je team.

Luisteren is belangrijk in deze functie. Want je geeft dan wel leiding aan vier tot zes sales en recruitment consultants; je hoeft deze doorgewinterde professionals niet te vertellen wat ze moeten doen. Je gebruikt de dagelijkse scrumsessies juist om te achterhalen waar zij in het behalen van de targets tegenaan lopen en hoe jij vervolgens inhoudelijk kunt coachen en begeleiden.

Als manager stuur je op basis van de gezamenlijke en individuele KPI’s en doelen, en ben je eindverantwoordelijk. Toch sta je niet boven of naast, maar midden in je team. Dat betekent ook dat je gewoon keihard met de consultants meewerkt aan de opdrachten die je hebt binnengehaald. Alleen door nauwe samenwerking ontstaat de ideale synergie tussen recruitment en sales die jouw team zo succesvol maakt.

Het gaat mij er vooral om waarom we bepaalde keuzes hebben gemaakt, wie we hebben gesproken en welke marktontwikkelingen wij zien. Op deze manier geef ik de consultants de ruimte om het beste uit zichzelf te halen. Daarnaast krijg je binnen Yacht de ruimte om jezelf te ontwikkelen. Ik ben daar zelf een goed voorbeeld van.

doorgroei en ontwikkeling

Jouw ontwikkeling staat bij ons centraal! Naast ons inhouse brede opleidingsaanbod ben je vrij om op zoek te gaan naar opleidingen en training die aansluiten bij jouw persoonlijke en professionele ambities. Het doorgroeien tot Operationeel Manager en Stafmanager behoort tot de mogelijkheden.