Sollicitatieproces Yacht - Werken bij Yacht

Sollicitatieproces

Duidelijk sollicitatieproces


Wanneer je solliciteert bij Yacht is de eerste stap het invullen van het online sollicitatieformulier. Dit kan makkelijk met jouw Linkedin profiel of met jouw cv. Ook heb je de mogelijkheid om je extra te onderscheiden met een motivatiebrief. 

Als Yacht na overweging van je sollicitatie voldoende raakvlakken ziet, word je door de Talent Acquisition Specialist persoonlijk uitgenodigd voor een eerste gesprek. In aanloop naar dit gesprek zal je gevraagd worden om een online talent scan te maken. Deze scan is een persoonlijke vragenlijst waarin uiteindelijk jouw talenten naar boven komen. De scan dient als input voor een goed eerste gesprek.

Na het eerste gesprek volgt een tweede gesprek met jouw toekomstig leidinggevende. Zo krijg je meer beeld en gevoel bij de desbetreffende werkomgeving. Ben je dit gesprek ook succesvol doorgekomen? Dan is het tijd voor een passend aanbod en hopelijk kunnen we je dan feliciteren met jouw nieuwe baan!

Het sterke netwerk van Yacht - Werken bij Yacht
Het sterke netwerk van Yacht Sluit je je aan bij Yacht, dan krijg je er in één klap een gigantisch netwerk bij. Een netwerk van ruim 5.000 professionals – de beste in hun vak – met wie jij kennis en ervaringen kunt uitwisselen. Professionals die jou inspireren in je ontwikkeling. En die vanuit hun visie en expertise nieuw licht werpen op jouw HR-vraagstukken.