Diversiteit en Inclusie

Diversiteit en inclusie

Inlusief leiderschap

Bij Yacht en BMC gaan we ervoor dat jij je beste zelf bent. We vinden het erg belangrijk dat iedereen alles uit zijn of haar potentie kan halen. ‘Break the bias’ staat voor het tegengaan van vooroordelen. Onze video gaat over de traditionele rolverdeling op gebied van leiderschap, waar mannen over het algemeen sterk vertegenwoordigd zijn. Gelukkig weten wij beter: wij staan voor inclusief leiderschap. 
 
aftermovie
Diversiteit hoort erbij; we leven met zoveel verschillende mensen samen in één land. Wij vinden dat inclusie bijdraagt aan het succes van organisaties. Maar het kent ook zijn uitdagingen en is nog niet overal vanzelfsprekend. 

Inclusief beleid en cultuur


Verschillen maken ons sterker, daar geloven we in. We streven naar een werkomgeving waar iedereen zich welkom en veilig voelt. Waar de kennis, ervaring, talenten, ideeën, cultuur en achtergrond van ieder individu ertoe doen. Door daar ruimte aan te bieden groeien we, als mens én als organisatie. Daarom werken we bij Randstad Groep Nederland aan een inclusief beleid en inclusieve bedrijfscultuur, niet alleen vanwege maatschappelijke positie, maar bovenal om de beste aansluiting bij onze flexmedewerkers & professionals, klanten en medewerkers te houden.

     Luister onze podcasts


Wat diversiteit en inclusie is


Diversiteit gaat over de mate waarin verschillende groepen vertegenwoordigd zijn in het personeelsbestand. Het geeft dus de feitelijke situatie weer. Bijvoorbeeld de verdeling man vrouw in teams, de aanwezigheid van collega’s met een arbeidsbeperking, maar bijvoorbeeld ook de verhouding introvert en extravert in een team.

Inclusie gaat over het vermogen van een organisatie een cultuur te creëren waarin elke werknemer zich thuis en gewaardeerd voelt. Bijvoorbeeld door te zorgen voor gebedsruimtes, het pand rolstoeltoegankelijk te maken en in communicatie rekening te houden met blinden en slechtzienden. En door gelijke kansen en beloningen te bieden voor mannen én vrouwen. Een combinatie van beleid én gedrag (de manier waarop we met elkaar omgaan). 


Wat we al doen


Dat is niet altijd makkelijk en dat begrijpen we maar al te goed. Daarom zijn we op verschillende manieren betrokken bij dit onderwerp. 
  • We doen mee aan het onderzoek ‘Meer kleur aan de top’ van de Vrije Universiteit Amsterdam. Zo leren we meer over hoe we diversiteit en inclusie optimaal kunnen vormgeven binnen de Randstad Groep. 
  • HR herziet arbeidsvoorwaarden en let daarbij op het inclusieve karakter. We hebben bijvoorbeeld partnerverlof in plaats van vaderschapsverlof, je kunt zelf kiezen welke feestdag je viert en we zijn een mantelzorgvriendelijk bedrijf. 
  • Er is een Taskforce Diversiteit & inclusie (D&I) die thema’s aanjaagt. De taskforce vormt een klankbordgroep voor HR en directie op deze thema’s, is een plek waar jij terecht kunt voor inspiratie, vragen of issues en heeft een actieve rol om doelstellingen te realiseren door o.a. onderzoek, activiteiten en voorstellen voor beleid.
  • Om met andere bedrijven te leren en stappen te zetten op dit gebied, hebben we de charter van Diversiteit in Bedrijf ondertekend.


Diversiteit en Inclusie

De kracht van diversiteit en inclusie

We geloven dat diverse teams van belang zijn voor ons als lerende organisatie die voorop wil blijven lopen in de wereld van werk. Want juist verschillen tussen mensen zorgen voor groei. Van collega's, klanten, kandidaten en daarmee van Yacht. Heb jij een uniek talent? We ontmoeten je graag.

Ontdek de kracht van ons netwerk

Yacht netwerk

Het Yacht netwerk

Yacht is, vanuit negen kantoren door heel Nederland, actief in zeven vakgebieden: IT, Finance, Engineering, Legal, HRM, Marketing & Communications, Supply Chain Management & Procurement. En via BMC voor de Publieke Sector.


BMC is onderdeel van Yacht Group en is een gerenommeerd adviesbureau dat bijdraagt aan het realiseren van effectieve, krachtige oplossingen voor uitdaging in de publieke sector. 

Yacht en BMC maken onderdeel uit van Yacht Group en hebben vestigingen in Amsterdam, Amersfoort (BMC), Utrecht, Den Haag, Zwolle, Eindhoven, Maastricht, Rotterdam en Groningen.
Werken bij BMC

Werken bij BMC

Werken bij BMC is werken aan het verbeteren van de publieke sector in brede zin. Betrokken bij elkaar houden we elkaar scherp, werken we continu aan onze maatschappelijke relevantie en maken we de stap naar verdere ontwikkeling.
 
Klik hier om de actuele vacatures binnen BMC te bekijken.
Onze cultuur

Onze cultuur

Ook al ben je onafhankelijk en goed in je vak, het is fijn om je verbonden te voelen met anderen. Om deel uit te maken van een groep gelijkgestemden. Binnen Yacht werken professionals met visie en ambitie.

Collega's die jouw vraagstukken en uitdagingen maar al te goed begrijpen. Omdat ze zelf ook op het punt hebben gestaan waar jij nu staat. Of juist omdat ze er met een frisse blik tegenaan kijken. Onze professionals zijn daadkrachtig, gaan snel over tot actie en vinden het belangrijk om anderen óók te laten excelleren. Elkaar versterken, daar gaat het om.