Collega's aan het woord

Sourcing recruiter

Een sourcing recruiter binnen Yacht is degene die voor onze strategische klanten de meest afwijkende aanvragen behandelt. Waarom? Omdat jij als sourcing recruiter een expert bent op het gebied van online sourcing - of je wilt dat worden. ​Je werkt in deze functie over verschillende vakgebieden van Yacht heen.

Binnen het Yacht Sourcing Center kom je te werken op het hoofdkantoor van de Randstad Groep Nederland in Diemen​ met een landelijke rol​.Jij bent een gesprekspartner op niveau, voornamelijk voor de kandidaat en soms voor de klant. 

de 'why' achter werken bij Yacht

2018 Britt van Capelleveen Sourcing Specialist

Werk dat er toe doet…
Ik hoorde ergens in 2012 voor het eerst over de ‘Gouden Cirkel’ van Simon Sinek. Volgens Sinek raak je mensen alleen als je de “waarom-vraag” kunt beantwoorden, en vanuit daar doet wat je doet. Ik had er voorheen nooit op die manier over nagedacht, maar bleek gewoon al jaren te werken met een hele duidelijke why. Ik geloof er in dat werk mensen gelukkig maakt, en helaas in veel gevallen, geen werk mensen ongelukkig kan maken.


Afwijzen & Verleiden
Als recruiter/arbeidsbemiddelaar heb je te maken met een nogal overspannen arbeidsmarkt. Want, hoe oneerlijk lijkt het dat organisaties contact proberen te leggen met potentiële kandidaten die daar totaal niet op zitten te wachten, terwijl diezelfde organisaties honderden sollicitanten moeten afwijzen die niet passen op de vacatures, maar die juist wél in contact willen komen.

Deze realiteit, en alle online ontwikkelingen, maakt dat recruitment een vak is geworden. Terug naar de “Why”: mijn missie is om een recruitment proces dusdanig slim te maken dat je als recruiter zo min mogelijk kandidaten hoeft af te wijzen (want geef toe: dat is voor niemand leuk), en organisaties ondertussen de beste kandidaat kan leveren.  Daarnaast wil ik er graag zijn voor werkzoekenden, en hen leren hoe zij zich op de juiste manier in de picture kunnen spelen zodat ook zij gevonden en gewild worden door bedrijven met vacatures.


Werk dat er toe doet maakt mensen gelukkig
Werkend vanuit mijn “Why” is het vrij logisch dat ik uiteindelijk terecht ben gekomen binnen Yacht, een organisatie met dezelfde waarden ten opzichte van werk als die ik heb: Recruitment is een vak, en werk dat er toe doet maakt mensen gelukkig.

Met die gedachte in je achterhoofd is het trouwens ook een stuk makkelijker om top-talent aan je binden; door oprechte interesse te hebben voor hoe belangrijk werk is voor jouw kandidaat, en wat een logische vervolgstap zou kunnen zijn voor hem of haar, ben je al goed op weg.


Daarom waarom
“People don’t buy WHAT you do, they buy why you do it”. In feite geldt deze uitspaak van Simon Sinkek dus ook voor recruiters. Wij ‘verkopen’ geen vacatures, maar werk. Dat klinkt natuurlijk supergoed, maar is in de praktijk vrij lastig. Het vergt inlezen en inleven, terwijl opdrachtgevers liever gisteren dan vandaag geholpen zijn met een nieuwe collega. Een paar mooie uitdagingen voor het nieuwe Yacht, waar Recruitment en Sales sinds maart dit jaar twee verschillende specialismen zijn. En zeker een mooie uitdaging voor mij; het waar nodig (op weg) helpen van de recruiters, zodat Yacht de organisatie kan zijn waar professionals de baan zullen vinden die er voor hen toe doet.


En ik op mijn beurt ben weer helemaal gelukkig daar aan bij te kunnen dragen. Zo is de cirkel mooi rond. Wat is jouw “Why”, of zoek je hem nog?