Collega's aan het woord

Werken binnen Yacht

Tim Smolders is sinds 2016 Talent Consultant bij Yacht Trainees. Het aantrekken van talent is een rode draad in de carrière van Tim. Voor deze functie was hij ook al verantwoordelijk voor het werven en selecteren van Management Trainees binnen Randstad Groep Nederland.

TOPSPORT BIJ YACHT TRAINEES

2017 Tim Smolders Talent Consultant Yacht Trainees

Nooit gedacht dat ik met mijn studie hier terecht zou komen, en er ook nog eens zoveel plezier aan zou beleven. Op mijn diploma staat namelijk sport- en prestatiepsychologie, behaald aan de Universiteit van Amsterdam. In mijn master heb ik me bezig gehouden met processen als motivatie, doelen stellen, talentontwikkeling en leiderschap. Centrale vragen daarin zijn; hoe zorg je ervoor dat mensen op hun best presteren op de momenten dat het er echt om gaat? En hoe help je mensen om hun ambities waar te maken? En dan vooral binnen de context van sport.

Dankzij YACHT trainees ben ik erachter dat deze processen één op één hetzelfde zijn binnen de context van werk en carrière. Als Talent Consultant mag ik mij daarmee bezig houden door mijn trainees te coachen op deze thema’s, terwijl ik daarnaast zelf ‘topsport’ mag bedrijven als Recruiter binnen het vakgebied Supply Chain Management & Procurement.

Die combinatie van prestatiegericht bezig zijn met het vinden en plaatsen van de beste starters aan de ene kant, en het diepgaand in gesprek gaan met hen over carrièremogelijkheden, persoonlijke struggles en ambities aan de andere kant is waarom deze functie zo goed bij mij past.


Coaching is voor mij belangrijk om te geven en te ontvangen
Daarnaast is YACHT trainees een jong, dynamisch en groeiend onderdeel binnen Randstad Groep Nederland. Dit zorgt ervoor dat ik ook actief mag bemoeien met het doorontwikkelen van het programma en mee wordt genomen in heel veel beslissingen die we maken als team. Er wordt expliciet van mij verwacht dat ik mij met meer bezig houd dan enkel mijn vaste taken. Ik word uitgedaagd om na te denken over waar we als onderdeel over een paar jaar willen staan en hoe dat terug te vertalen valt naar wat we dan nu moeten doen. En die vraag sluit dan weer goed aan bij mijn persoonlijke ontwikkelingsdoelen. Want coaching vind ik niet alleen belangrijk om te bieden aan mijn trainees in het programma, maar vind ik zelf ook erg belangrijk om te ontvangen. En gelukkig hecht YACHT daar hetzelfde belang aan als ik.