Collega's aan het woord

Intern bij Yacht

Gerlous Kulk is sales consultant bij Yacht Banking en Insurance in Amsterdam en heeft naast een Green Belt in Lean een Master in Business Administration. Gerlous is altijd op zoek naar continue verandering en verbetering bij haar klanten en in de interne Yacht organisatie. Wil jij net als Gerlous werken bij Yacht? 


NIEUWE TRAININGEN MET INZET VAN SCRUM EN AGILE

2018 Gerlous Kulk Senior sales consultant

 

 

 

‘Scrum’ en ‘Agile’ zijn populaire termen die vandaag de dag in bijna iedere vacaturetekst opduiken. De interne  Yacht-collega’s kennen allemaal de dagstart door middel van Scrum. Maar nog niet iedereen is bekend met het versneld ontwikkelen van projecten door middel van Scrum- en Agile-technieken. En juist dáár kunnen organisaties nog veel winst boeken.

Scrum wordt veel gebruikt in softwareontwikkeling: een multidisciplinair team stelt een beoogd eindresultaat – een user story – op en gaat in korte sprints aan de slag om het eindproduct te bereiken. Tussen de sprints vindt er een ‘stand up’ plaats met alle stakeholders. Verbeteringen en suggesties uit de stand up worden meteen meegenomen in de volgende sprint. Op deze manier kan het team snel en agile inspelen op veranderende omstandigheden of een veranderende klantvraag.

SCRUM EN AGILE BIJ YACHT
Niet alleen bij software ontwikkelingen zijn Scrum- en Agile-methodieken goed toepasbaar om snel in te spelen op een klantvraag. De Yacht-directie en HR-afdeling stelden de vraag om versneld een drietal trainingen te ontwikkelen in het opleidingscurriculum van Sales en Recruitment Consultants van Yacht. Het ging om de trainingen Daadkracht in Onderhandelen, Verbindend Salesgesprek en Deskundig Marktplan.

Zo stond een gevarieerde groep (Commercieel Managers, Sales en Recruitment Consultants, collega’s van de afdeling Learning & Development en onderwijskundigen van EMC) op een koude novemberochtend bij leerbedrijf EMC in de buurt van Utrecht om getraind te worden in de Scrum-technieken.

In vier korte sprints in slechts twee dagen tijd lukte het om drie leerzame en vernieuwende trainingen van niveau neer te zetten. Na iedere sprint schoven de stakeholders (directie en HR) als ‘jury’ aan om onze plannen tussentijds te beoordelen, verbetersuggesties aan te dragen en goedkeuring te geven op openstaande issues.

CONTINU VERBETEREN
De pilottrainingen zijn inmiddels van start gegaan. De eerste geluiden zijn positief kritisch en dat is goed nieuws. De trainingen zijn nog niet af; door verbetersuggesties kunnen we zo goed mogelijk blijven inspelen op de veranderende klantvraag, namelijk waar consultants behoefte aan hebben. Continu verbeteren kunnen we alleen samen met jullie, de stakeholders, het ontwikkelteam én de deelnemers.

Het was een intensieve, maar vooral een hele energieke en leerzame periode. De combinatie van de verschillende achtergronden in het ontwikkelteam en de aanwezigheid van directie en HR als stakeholders tussen de sprints, maakt dat je in een razendsnel tempo een product kan neerzetten waar de hele organisatie achter staat.

Kortom, de Scrum- en Agile-technieken mogen wat mij betreft vaker toegepast worden binnen Yacht. Het zorgt niet alleen voor draagvlak, veel energie en enthousiasme, maar zeker ook voor een versnelde ‘time to market’ met tevreden stakeholders.